Ние пренаписваме историята с Victus, а той пренаписва кода на Victus: Интервю с главния програмист Георги Николов

Ето че дойде време за още едно интервю с член на екипа на Victus. Днес ще ви представим нашия нов главен програмист Георги Николов.

 

Здравей, Жоро. Как върви работата по новия сезон на Victus?

Здравей. Работата върви на пълни обороти, тъй като променяме цялостно нещата, за да направим третия сезон с минимални бъгове. Играта ще бъде с нов, по-лек art. Също така имаме нов гейм дизайн и поради тези причини трябва да работим на пълни обороти, за да можем в най-кратки срокове да пуснем 3ти сезон.

 

Според теб кое е най-голямото предизвикателство в работата ти?

Програмирането като цяло е решаване на проблеми. Всеки проблем си е някакво предизвикателство. Във Victus най-голямото предизвикателство е да стигна до офиса сменяйки три транспорта… Хаха това е в кръга на шегата, всяка една игра откъм програмиране си е готин челиндж.

Victus Interview

Можеш ли да ни разкажеш повече за себе си? Как се захвана с програмирането и с какви проекти си се занимавал преди Victus?

Малко преди 30-те си години съм, не съм обвързан и нямам деца. Харесвам много математиката и физиката, обичам футбола както да го гледам, така и да го играя. Програмирането се захвана много отдавна с мен, беше някъде около 99-00 година. Баща ми донесе някакви книги за програмиране в нас и оттам се започна. Занимавал съм се с много различни проекти като CRM/ERP, системи свързани с Image Processing, различни видове мобилни и web базирани приложения.

 

Кое е най-интересното нещо, по което си работил?

За момента най-интересното нещо, над което съм работил е свързано с digital image processing. Не мога да разкажа много за него, защото имам дебел договор за конфиденциалност, но там трябваше един вид да измислим нов математически модел.

 

Интересуваш ли се от историята? Коя цивилизация си избра като тества играта за пръв път?

Човек трябва да познава историята, не е първото нещо, което сядам да чета, но има доста събития в миналото, които са ми доста интересни. Тествах играта точно преди да се срещна с останалите момчета от екипа и съм си избрал гръцката раса, но това е било без никакъв умисъл.

Victus Office

Разкажи ни повече за ролята на главния програмист в игра като Victus. Какво представлява ежедневието ти?

Хаха това главния програмист ми звучи много соц. Ами занимавам се със всичко свързано с техническата част на играта, като се мине през системната администрация, архитектурите, планирането и коденето. Денят ми започва в периода от 5-6 сутринта с лека тренировка за събуждане, следват нормалните неща, които всички извършваме сутрин. След това започвам да отмятам някакви неща, които не съм свършил предния ден и се опитвам да си направя някакъв план за деня, но последно време не ми се получава. Пристигам в офиса в периода 8:30-9:30 и правя опит да се движа по графика, който съм си планирал преди няколко часа. По някое време си крада един час за разглеждане на някакви нови неща свързани с нови технологии и практики. След като си тръгна от офиса, денят ми продължава да е свързан с работа, професията е такава, че не можеш да щракнеш с пръсти и да превключиш на друга вълна. Денят ми приключва някъде към 01:00-30.

 

Какъв е твоят съвет за начинаещите програмисти, които искат да се занимават с разработването на игри? Какви са тънкостите на занаята?

На първо място трябва наистина да им харесва, а не да го правят защото някой им е казал, че се изкарват много пари. Трябва да са готови постоянно да учат и да се развиват, в днешно време технологиите се развиват с голяма скорост.

Blog

Сега малко по темата с игрите. Какво обичаш да играеш в свободното си време? Коя е любимата ти игра?

Victus, как какво играя и коя ми е любимата.. Попринцип никога не съм бил зарибен по игрите, мен ме зарибява това което стои зад игрите, както по-рано казах в технологичен аспект игрите са много як челиндж. Откакто работя по Victus, започнах да играя подобен тип игри, за да вляза в час с тенденциите.

 

За финал да се върнем към Victus. Като човек, работил по всички аспекти на играта, какво смяташ ще впечатли най-много играчите през новия сезон?

Новата олекотена визия и гейм дизайна.

No comments

Leave a Reply