Задава се сезон 3 на Victus

Здравейте, приятели!

 

Говори блогът на Victus. На лятото му се вижда краят, всички се прибрахме от морета и планини и с нетърпение очакваме началото на новия сезон. Но преди да ви разкажем за него, нека ви споделим как минаха последните месеци за нас.

 

Направихме сериозни технически промени във Victus

Както знаете, начело на техническия екип на Victus вече е Жоро, който направи много сериозни промени в кода на Victus. В следващия сезон играта ще зарежда много по-бързо, всички стари бъгове ще са зад гърба ни (е, неизбежно ще е да има нови такива, но вече знаем как да се борим с тях) и най-вероятно ще можем да играем Victus на таблет!

 

Черпихме вдъхновение и вдъхновихме талантливи млади хора

В летните месеци обявихме стажантска програма по Digital Marketing и така намерихме Ани и Стефан – нашите първи стажанти. Всеки от тях работи в екипа на Victus над месец и за това време написаха интересни блогпостове, измислиха съдържание за Facebook страницата на Victus, вляха свежа кръв в екипа ни, учеха се от грешките си и се подготвиха за следващата крачка в успешната си кариера.

След успешното начало на нашата програма решихме след началото на третия сезон да я продължим. Очаквайте детайли скоро.

 

Участвахме на първия си Comic Con

 

И то какъв! Според данни на организаторите, в двата дни на Aniventure Comic Con 2017 е имало посещаемост от над 20 000 души. Още през пролетта получихме покана да присъстваме със собствен щанд и нямахме търпение да посетим първото си подобно събитие.


Имахме възможност да се срещнем с много хора, да си поговорим с фенове на нашата игра и да привлечем нови играчи и най-вече да се забавляваме – всеки, който посети щанда ни, можеше да се снима като римски или египетски войн.

Comic Con е уникално за нашата държава събитие, на което се убедихме, че тук има много силна субкултура и хиляди фенове на косплея, японската култура, игрите, LARP. И все пак, на нашия щанд най-задаваният въпрос беше:

 

Кога ще започне следващият сезон на  Victus?

 

Очакваме да сме готови със следващия сезон на нашата игра в края на октомври 2017 година. Според всички в екипа това ще най-амбициозният и сериозен сезон на Victus досега. Дори и за най-старите ни играчи Victus ще се усеща като една доста различна и доста по-завършена игра. За да го постигнем, работихме над две големи промени:

 

Интерфейсът


Решението за промяна на интерфейса дойде по две причини: 1. визуалните елементи в играта ни бяха твърде тежки и 2. User Experience-ът ни беше лош и пречеше на играчите да усетят добре играта.  Над два месеца нашият художник Ники и нашият гейм дизайнер Иван обикаляха из цялата игра, анализираха всеки прозорец и всеки бутон, откриваха всички нередности и мислиха как да ги подобрят.

 

От това:

Стигнахме до това:

Повече за новия интерфейс на Victus ще разберете следващата седмица лично от Ники.

 

Гейм Дизайнът

 

Гейм дизайнерът ни Иван пое една доста развита игра от своя предшественик, но дойде с много завършена и впечатляваща концепция за нейното развитие. За да я реализира, се наложи да направи много промени в играта – да изгради различна икономика и различна бойна система. Резултатът – в новия сезон на Victus действието ще върви по-бързо, икономиката ще е “по-жива” – играчите ще могат да разпределят работниците си в събирането на определени ресурси, ще могат да търгуват много по-ефективно. В новия сезон на Victus ще имплементираме много по-ефективна система за предпазване на новите играчи от терора на по-силните –  на практика ще обезсмислим за силните играчи нападението над много по-слаби.

Бойната система е другата голяма новост в нашия гейм дизайн. Тепърва ще говорим за нея, но днес ще ви позволим да надникнете зад кулисите, без да уточняваме какво ви очаква – оставяме на вас да предполагате. Това е новото бойно поле:

 

Е, как ви се струва?

 

И все пак, сигурни сме, че от началото на статията ви вълнува един единствен въпрос:

 

Коя е датата на старта на сезон 3?

 

Вече знаем, че сезон 3 ще стартира около края на октомври, но защо не обявяваме дата?

За първите два  сезона на Victus бързахме да обявим дата, без да сме сигурни дали можем да я спазим и така разочаровахме нашите играчи. Този път също имаме предвид дата, но няма да я обявим, преди да сме сигурни, че можем да пуснем функциониращата игра.

В момента приключваме с разработката, а в началото на октомври започваме с тестовете и ще обявим точната дата. За да тестваме играта ще поканим някои от най-добрите си играчи и ще показваме редовно как вървят тестовете в лайв стриймове. Ако много искате да тествате играта преди останалите, можете да кандидатствате като попълните формата в края на поста. На случаен принцип ще изберем тестери от записалите се.

 

Интересното за Victus тепърва предстои, така че следете всички новини около нас в блога и на Facebook страницата ни.

 

-Team Victus

 

 

Тествай Victus преди началото на сезона!
No comments

Leave a Reply